Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

[Quest for Love] (Εκδήλωση 241)


QUEST FOR LOVE (1971).
Αγγλική ταινία, σπανιότατη (σήμερα πια), απ' τις πρώτες (η πρώτη;) που θίγει το θέμα των παράλληλων κόσμων.
Μέσα στην ψυχεδελική εποχή, οι Άγγλοι γυρίζουν ταινία το μικρό διήγημα, RANDOM QUEST(1958), του, συμπατριώτη τους, John Wyndham. Κάνουν μια, αισθηματική Επιστημονική Φαντασία, πραγματικά, σπάνια του είδους. Εδώ, ο έρωτας, σαν κινητήρια δύναμη (και πού δεν είναι;) βάζει στην υπηρεσία του την Επιστήμη, για να πετύχει τους σκοπούς του.
Η ταινία είναι έγχρωμη, διαρκείας 85 λεπτών και, έχουν κάνει,
την Σκηνοθεσία: ο Ralph Thomas,
το Σενάριο: ο Terence Feely, πάνω στο διήγημα του John Wyndham RANDOM QUEST,
την Παραγωγή: ο Peter Eton
και Παίζουν: οι Joan Collins, Tom Bell, Delholm Elliot κ.ά.

Η ταινία θα προβληθεί στις 11 - 4 - 2010, Κυριακή του Θωμά, στην Αίθουσα Κασίων (Γ' Σεπτεμβρίου 56, 2ος όροφος) και ώρα 20.00.
Μετά την προβολή θα γίνει ολιγόλεπτη παρουσίαση του αντίστοιχου διηγήματος, για τις διαφορές-ομοιότητες με την ταινία, απ' την Αντωνία Κατσαβού.
Η είσοδος, όπως πάντα ελεύθερη.

(Ενημέρωση : Γιώργος Κατσαβός)

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αρώνης Στυλιανός (ΑΜ 100)

Τακτικό μέλος #100 Αρώνης Στυλιανός.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Διήγημα, Τέτη Θεοδώρου (Εκδήλωση 240)

Αγαπητοί φίλοι,
Μετά τη μαραθώνια εβδομάδα των ταινιών του sff-rated, ξαναβρισκόμαστε την Κυριακή 28 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην Καφετέρια ΦΑΕΙΝΟΝ (Καλλιδρομίου και Μαυρομιχάλη) για μια λογοτεχνική συνάντηση.
Συγκεκριμένα, διαβάζουμε το διήγημα της Τέτης Θεοδώρου, "Μια ευχή για την Μπαντούφα", με το οποίο συμμετείχε στο 12ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο της ΑΛΕΦ. Ελάτε να ρίξουμε μια ματιά σε μια ιστορία του κοντινού μέλλοντος και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τους καφέδες και τις μπύρες μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΛΕΦ
Βάσω Χρήστου

(Ρίξτε και μια ματιά πώς το παρουσιάζει ο ΠιΚέι εδώ).

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

SFF-rated 5, Athens 2010 μεθεόρτια

Το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Φαντασίας και Επιστημονικής Φαντασίας που διοργάνωσε για 5η χρονιά η ΑΛΕΦ (Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας) πέρασε στην Ιστορία ως μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Τα εύσημα ανήκουν στον Αλέκο Παπαδόπουλο. Βοήθησαν από διάφορες θέσεις πολλά μέλη της ΑΛΕΦ, εθελοντικά. Αίθουσα προβολών, ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος, (Συγγρού διαγωνίως απέναντι από το κτίριο Φιξ).

Ο ιστοχώρος του SFF-rated είναι εδώ : http://sffrated.wordpress.com/. Έχει πολλές σελίδες σχετικές με το φεστιβάλ του 2010.

Είχαμε γράψει μια αναγγελία εδώ και περιγραφή για το DVD με ταινίες από περασμένα φεστιβάλ 2006-2009 εδώ.

Ο ΠιΚέι έγραψε γλαφυρές ανταποκρίσεις : Αύριο, ημέρα 1, ημέρα 2, ημέρα 3, ημέρα 4, ημέρα 5, ημέρα 6, ημέρα 7.

Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο θεσμός SFF-rated έχει εδραιωθεί στην αγάπη του κοινού του.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Aposperos, του Χρυσού Νεκτάριου

Το μέλος μας Νεκτάριος Χρυσός μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aposperos: Merchant of Souls

Σενάριο: Νεκτάριος Χρυσός
Art: Γιώργος Μαρτζούκος
Lettering: Jacob Bascle
Editor: Charles Edward Sellner
Visionary Comics, Ψηφιακή Έκδοση, Αγγλικά.


O Απόσπερος, αδίστακτος εκτελεστής μιας αρχαίας, μυστικής Κοινωνίας που εμπορεύεται τις ψυχές απελπισμένων ή φιλόδοξων ανθρώπων παρέχοντάς τους υπερφυσικά ανταλλάγματα, αφαιρεί την ψυχή -και τη ζωή- μιας αθώας γυναίκας, η οποία είχε εμπορευθεί ανιδιοτελώς την ουσία της ύπαρξής της για να σώσει τη ζωή του συζύγου της. Όταν απροσδόκητα κατακλύζεται από ενοχές εξαιτίας του γεγονότος αυτού, αρχίζει να αμφιβάλλει για τις πράξεις του, χάνοντας την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του.
Καθώς ένας ερευνητής της Αστυνομίας, στον οποίο έχει ανατεθεί ο χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου του θύματός του, ξεκινά ν'ακολουθεί τα ίχνη του, και μια κυνηγός μιας ψευδοΧριστιανικής Αίρεσης που έχει σα σκοπό τον αφανισμό των Εμπόρων των Ψυχών τον καταδιώκει, ο Απόσπερος νοιώθει τα τείχη του κόσμου του να τον περικυκλώνουν απ' όλες τις πλευρές. Στην αγωνιώδη προσπάθειά του, όμως, να βρει απαντήσεις σχετικά με το τι κρύβεται πίσω απ'την Κοινωνία της οποίας είναι μέλος και να αποφύγει τους διώκτες του, ανακαλύπτει πως όλα όσα πίστευε μέχρι τώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Στο πρώτο, "πιλοτικό" τεύχος, παρουσιάζονται οι κεντρικοί χαρακτήρες, τα γεγονότα και οι καταστάσεις που κινούν την κεντρική πλοκή της ιστορίας. Το τεύχος είναι σαρανταοκτασέλιδο, έγχρωμο και κυκλοφορεί στα αγγλικά μέσω του παροχέα ψηφιακών εκδόσεων Drivethrough comics, με επιμέλεια της Visionary Comics, σε ψηφιακή μορφή (υδατογραφημένο pdf αρχείο) και τιμή 1,10 €. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε μορφή κατάλληλη για ανάγνωση σε διάφορες φορητές συσκευές, μεταξύ αυτών και στα iphone και ipod touch.

Ο συγγραφέας του "Απόσπερου", Νεκτάριος Χρυσός, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γράφει σενάρια για κόμικς καθώς και μικρές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας. Έχει δημοσιεύσεις στην Ελλάδα (περιοδικά "9" και "Συμπαντικές Διαδρομές", φανζίν "Azodd" και "Schizoid", "Μύθος" σε ιδέες του Κ. Φραγκιαδάκη, μεταξύ των άλλων) και στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Μεξικό και Πορτογαλία). Είναι από το 2009 αντεπιστέλλον μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (Α.Λ.Ε.Φ.) .

Ο Γιώργος Μαρτζούκος, που επιμελήθηκε το art της ιστορίας, είναι εικονογράφος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί, μεταξύ άλλων, στη Συλλογή The New Masters of Fantasy, Vol. 2 & Vol. 3 , στα Jonathan Maberry's: Vampire Universe (Illustration: “Draugr”) και Jonathan Maberry's: Zombie CSU, στο “The Heart of Thera” του Steven Savile, στο Arkham Horror: Kingsport Horror Expansion της Fantasy Flight Games, στο Fleshrot Magazine - Halloween Special "2004", στα Erth Chronicles του Richard Johnson, στο Azodd και το Up Magazine, στο Αvaton Magazine, στην ιστοσελίδα της Fanfare Sports & Entertainment inc., ενώ έχει εικονογραφήσει και μουσικά CD και δίσκους γνωστών καλλιτεχνών σε συνεργασία με την "PublicGraphics".

O Jacob Bascle που επιμελήθηκε το lettering, ζει και εργάζεται στις Η.Π.Α. και είναι τακτικός συνεργάτης της Visionary Comics.

O Charles Edward Sellner, δημιουργός της Visionary Comics, είναι συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων. Zει και εργάζεται στις Η.Π.Α.

Η Visionary Comics, με έδρα στις Η.Π.Α. (Ιστοσελίδα: www.visionarycomics.com ) ασχολείται με τις ψηφιακές εκδόσεις κόμικς και διαχειρίζεται κυρίως creator-owned τίτλους, με εκδόσεις τευχών σε μηνιαία βάση, συνεργαζόμενη με διάφορους εκδότες σε μια ποικιλία ψηφιακών φορμά. Επίσης διαχειρίζεται και αναπτύσσει τίτλους για χρήση σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Το κόμικ, καθώς και δωρεάν preview του, είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στο σύνδεσμο http://comics.drivethrustuff.com/product_info.php?currency=EUR&products_id=79215&filters=0_0_0&manufacturers_id=2552