Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2006

Χριστουγεννιάτικη Συνεστίαση (Εκδήλωση 175)

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συνεστίαση της ΑΛΕΦ, έγινε το 2006 στο "Διώροφο". Το μαγαζί άνοιξε βράδυ ειδικά για μας.

Το μενού περιείχε τα εξής:
Σαλάτες και ορεκτικά κρύα (4 άτομα ανά πιάτο) : Πράσινη σαλάτα ανάμικτη με σως βινεγκρέτ & τυρί, Χωριάτικη, Μελιτζανοσαλάτα
Ορεκτικά ζεστά : Πίτες 3 ειδών (πρασόπιτα, σπανακόπιτα, τυρόπιτα) δικά τους με φρέσκα υλικά, Φέτα ψητή με ντομάτα & μπούκοβο, Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Κυρίως πιάτα για επιλογή (μόνο μαγειρευτά - Τα ψητά σχάρας αποκλείστηκαν προς αποφυγήν καθυστερήσεων στο σερβίρισμα) : Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτα, Κοτόπουλο ρολλό, γεμιστό με φέτα και πιπεριές, Μοσχάρι κοκκινιστό, Αρνάκι φρικασέ
Η συνοδεία ποικίλλει : πατάτες, πουρές, ρύζι
Προσφορά του μαγαζιού τα γλυκά σε πιατέλες στη μέση για όλους.
Για τα παραπάνω, κόστος μενού ανά άτομo : 20 Ευρώ.
Τα ποτά είναι χωριστά και τιμολογούνται ως εξής : Εμφιαλωμένο "δικό τους" κρασί κόκκινο 12 Ευρώ/φιάλη, Εμφιαλωμένο "δικό τους" κρασί λευκό 11 Ευρώ/φιάλη, Μπύρα 2 Ευρώ/Ποτήρι 330ml, Μπύρα 3 Ευρώ/Ποτήρι 500ml

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η καλή διάθεση όλων ήταν φανερή.

Τόπος : Καφέ-ρεστωράν "Διώροφο", Αιόλου 77 και Ευριπίδου (210-3232116)
Ημερομηνία : 27/12/2006 Ώρα 20:45

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2006

[Ένας Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα]

Παρουσίαση βιβλίου του Κερτ Βόνεγκατ

Το βιβλιοπωλείο CUBE και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη 32) αφιέρωσαν μια βραδιά στον Αμερικανό συγγραφέα Κερτ Βόνεγκατ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ένας Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα.
Για τον συγγραφέα και το έργο του μίλησε η Σώτη Τριανταφύλλου.
Εισαγωγή: Μάκης Πανώριος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία [Slaughterhouse-Five (Σφαγείο Νο 5)] του Τζορτζ Ρόυ Χιλλ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Κερτ Βόννεγκατ.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006

Διήγημα, Χαρίτος (Εκδήλωση 174)

Η ΑΛΕΦ μας προσκάλεσε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάγνωση διηγήματος του Κώστα Χαρίτου, με τίτλο

[Project Cosmos],

το οποίο διαβάστηκε από την Τέτη Θεοδώρου και τον Παναγιώτη Κούστα και την Χέντβικ Καρακούδα, πλαισιωμένο με οπτικοακουστικά εφέ σχετικά με το θέμα.
(Μετά τη θεατρική ανάγνωση διηγημάτων, προχωρήσαμε σε πιο κινηματογραφική παρουσίασή τους!)

Η επιλογή των εικόνων Μάντελμπροτ και των λοιπών εφέ ήταν εντυπωσιακή. Ακολούθησε συζήτηση. (Η οποία συνεχίστηκε στο Green Park συνοδευόμενη από τις σχετικές μας μπύρες).

Τόπος : BIOS (Πειραιώς 84)
Ημερομηνία : Κυριακή 10/12/2006 Ώρα 19:00

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2006

[Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος]

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Φύσσα

Το Σάββατο 09 Δεκέμβρη 2006, ώρα 13:00, στο "Βιβλιοπωλείο της Εστίας", Σόλωνος 60, έγινε παρουσίαση βιβλίου του μέλους μας Δημήτρη Φύσσα :

Φίλες και φίλοι,
το βιβλίο μου "Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος" παρουσιάζεται στο κοινό.

Ομιλητές θα είναι οι αξιότιμοι κύριοι

Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος και συγγραφέας,
Μιχάλης Παπαγιαννάκης, μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού, πρώην ευρωβουλευτής,
Διονύσης Μενίδης, ποιητής
και, σε χαρακτηριστικά μικρότερο ρόλο, η αφεντιά μου.

Θυμίζω ότι πρόκειται για μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας, στο οποίο υποτίθεται ότι η Ελλάδα έχει γίνει κομμουνιστική χώρα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου γίνεται εναντίον της κυβέρνησης του ΚΚΕ κλπ, ενώ οι τρεις κύριοι ήρωες του βιβλίου (ένα μεγάλο στέλεχος του καθεστώτος, ένας ηχολήπτης στη Λαϊκή ΕΡΤ και μια "αντιφρονούσα" φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής) συγχρωτίζονται με υπαρκτά πρόσωπα της πολιτικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής, που εμφανίζονται είτε με τα ονόματά τους, είτε με ευκόλως εννούμενες παραλλαγές τους.

Μακάρι να μπορέσετε να έρθετε. Εγώ πάντως θα σας περιμένω.

Πολύ φιλικά, Δημήτρης Φύσσας

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006

ΛΑΞΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΣ


Την 1η Δεκεμβρίου 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Βάσως Χρήστου "Λαξευτές της Παλίρροιας", το πρώτο της τριλογίας "Η Επιστροφή των Λαξευτών".


Το βιβλίο ανήκει στη Φάντασυ. Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο:


Η μεγάλη ανοιξιάτικη παλίρροια, που για αιώνες έπνιγε τα χαμηλά εδάφη του ανατολικού Ρουμπάν, αποδυναμώνεται σταθερά χωρίς να υπάρχει γι αυτό εξήγηση στα ουράνια σώματα. Θρύλοι για μάχες του παρελθόντος με τα θανατηφόρα αστρόπτερα και για περίεργες συμφωνίες ανάμεσα στους Λαξευτές, τους παλιούς μάγους της πέτρας, αρχίζουν ν' ακούγονται από στόμα σε στόμα.

Ωστόσο, μέσα στην κατακτημένη πόλη του Μπέρυλ οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πιο άμεσο κίνδυνο: ο νέος τους αφέντης επισκέπτεται το κάστρο αιφνιδιαστικά και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται από την επίσκεψή του.

Παραμονή της μεγάλης παλίρροιας, ανταποκρινόμενος σ' ένα ύποπτο μήνυμα, ο νεαρός πρίγκιπας Κένταλ αποφασίζει να εισβάλει στο Μπέρυλ, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και αναστατώνοντας την ισορροπία του κόσμου τους...