Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 1998

Δημιουργία της ΑΛΕΦ

Η απόφαση για την δημιουργία μιάς λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (ΕΦ) πάρθηκε από την Βεντούρι Σταυρούλα, τον Καράβολα Βασίλη και τον Λιθαρή Χριστόδουλο. Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση έγινε στις 14/02/1998 στην καφετέρια [Ακαδημαϊκόν] με προσέλευση δεκατριών ατόμων.
Η πρώτη οργανωμένη εκδήλωση έγινε στις 05/04/1998 στην αίθουσα της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών internet, όπου ο Γιώργος Κατσαβός, με προβολή σλάιντς, μίλησε με θέμα [Η Εξέλιξη των Εξωφύλλων στα Περιοδικά ΕΦ] ενώπιον περίπου σαράντα ατόμων. Έγιναν αρκετές συναντήσεις από τότε σε καφετέριες, σε αίθουσες διαλέξεων και σε καταστήματα Ίντερνετ καφέ.
Τα εικοσιπέντε ιδρυτικά μέλη της λέσχης μας, στο καφέ [Μπενάκη] στις 04/10/1998, της έδωσαν το όνομα Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) και εψήφισαν το Καταστατικό της, που έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο.
Ο στόχος της λέσχης είναι να καταστεί κέντρο πληροφόρησης και προώθησης των ειδών της Επιστημονικής Φαντασίας (ΕΦ) και της Φάνταζυ σε όλες τις μορφές τους : κινηματογραφική, τηλεοπτική, κόμικς, με έμφαση στην λογοτεχνική. Ήδη λειτουργεί ειδικό Λογοτεχνικό Εργαστήριο για νέους συγγραφείς, εκδίδεται περιοδικό με τίτλο [Φανταστικά Χρονικά], και έγιναν ενέργειες για την ίδρυση δευτεροβάθμιου οργάνου στον χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας.